Hakkımızda
Banner Image

Hakkımızda

ULAK Haberleşme A.Ş., ticari faaliyet gösteren şebeke operatörlerinin kullandığı mobil ve geniş bant haberleşme sistemlerinin Ar-Ge ve mühendislik faaliyetlerini gerçekleştirmek, söz konusu sistemlerin ve yedek parçalarının üretimi, test, montaj ve entegrasyonunu, satış ve pazarlaması, ithalat ve ihracatını yapmak; eğitim, bakım ve destek hizmetini vermek amacıyla Savunma Sanayii Teknolojileri A.Ş. (SSTEK) tarafından 20 Nisan 2017 tarihinde kurulmuştur. ASELSAN, ULAK Haberleşme A.Ş.’nin %51 hissesini, 1 Ekim 2018 tarihinde SSTEK’ten devralmıştır. HAVELSAN A.Ş. ise 10 Şubat 2020 tarihinde ULAK Haberleşme A.Ş.’nin %25 hissesini SSTEK’ten devralmıştır.

Türkiye’nin millî ve yerli ürünü ULAK Baz İstasyonu; NETAŞ ve ARGELA firmaları ile birlikte ASELSAN ana yükleniciliğinde geliştirilmiştir. Geliştirilen baz istasyonu çözümleri; sivil güvenlik, kamu güvenliği ve askerî iletişim taleplerini karşılamaktadır. ULAK Baz İstasyonu, Türkiye’deki yerleşik operatörlerden Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone’un ticari sahalarında da aktif kullanımdadır. Ayrıca, kırsal bölgelerde baz istasyonu kurulumuna yönelik Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı projesi olan Evrensel 1, Evrensel 2 ve Evrensel 3  projelerinde yine ULAK baz istasyonu kullanılmaktadır.


ULAK'ın 5G baz istasyonu geliştirme çalışmalarında 4.5G ürünleşme deneyimi; sahalardaki tecrübe ve teknolojiler arası benzerliklerden doğan avantajlardan istifade edilmesi ile 5G ve ötesi teknoloji çalışmalarında Ar-Ge süreçleri için de teknolojik kazanım elde edilmiştir. Yazılım ve donanım geliştirme tecrübesi yanında uzun süredir canlı servis sağlayan ULAK Baz istasyonları, 7/24 alarm ve performans takip desteği ile her türlü problemi hızlıca çözüme kavuşturmaktadır. ULAK Haberleşme mobil şebekelerde sunduğu baz istasyonu ürününe ilave olarak kurumsal müşterilere SDN tabanlı geniş alan ağı SD-WAN (software defined wide area network), yazılım tanımlı veri merkezi SD-DC (software defined data center) ve yazılım tanımlı güvenlik SD-Security (software defined security) çözümlerini de sunmaktadır. Türkiye’de birçok kurum ve kuruluşunun altyapısında bu ürünler yer almaktadır.