Haberleşmede geleceğin teknolojileri Utalks'ta konuşuldu
Banner Image

25.09.2023

Haberleşmede geleceğin teknolojileri Utalks'ta konuşuldu

ULAK Haberleşme tarafından geleceğin teknolojilerine katma değer sağlanması amacıyla alanında uzman konukları, sektör temsilcilerini, akademisyenleri ve şirket çalışanlarını konuk edecek Utalks programının ilki gerçekleştirildi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Milli Savunma Bakan Yardımcısı ve ULAK Haberleşme Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sami Tüfekci ile ULAK Haberleşme Genel Müdürü Zafer Orhan'ın açılış konuşmalarıyla başlayan ATO Congresium'daki programda, hücresel haberleşme sonrası etkiler başta olmak üzere 5G'nin "akıllı ülke” oluşumundaki rolü ve Türkiye'de 6G vizyonu değerlendirildi.

Teknolojinin dikey sektör uygulamaları üzerindeki etkisi ve gelişiminin konuşulduğu programda, yapay zeka ve nesnelerin interneti teknolojilerinin yakın gelecekte gündelik hayata entegre olmasıyla ortaya çıkabilecek fırsatlar ve tehditler ele alındı.

Utalks programının ilk konuşmacısı ABD Ulusal Mucitler Akademisi tarafından yılın mucitleri listesine alınan tek Türk bilim insanı, aynı zamanda ULAK Haberleşme Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Arslan oldu.